Hírek/Akciók
Mától elérhető Online Outlet választékunk
Az elmúlt hetekben átrendeztük bemutatótermünket, raktárunkat és úgy döntöttünk, létrehozunk egy ONLINE OUTLET részleget. Itt lesznek elérhetőek azok a termékek, amelyek gyári csomagolása sérült vagy hiányzik, esetleg apró karcok látszanak rajta, vagy az árukészlet frissítése miatt kikerülnek a bemutatóteremből. Ezek a termékeink jelentős árkedvezménnyel vásárolhatóak meg, kizárólag webáruházunkban.
továbbChâteau Laguiole - A sommelier kedvenc munkaeszköze
A Château Laguiole 27 év alatt fogalommá vált a minőségre fogékony borkedvelők körében. A márka története a késgyártás fellegvárának számító francia Thiers nevéhez fűződik és az elmúlt két évben végrehajtott fejlesztések révén mind a termék, mind a márka megújult.
továbbMi köze van a hárfának és a 6-os számnak a borok dekantálásához?
Leggyakrabban – de nem kizárólag – vörösborok esetében találkozhatunk a dekantálás szóval. Nézzük meg közelebbről, mi az eljárás lényege, hogyan célszerű elvégezni ezt a műveletet és mit várhatunk eredményül?
továbbTudta, hogy a Nomblot tojás alakú bortartálya az aranymetszés szabályai alapján készült?
A vertikális ovális tartályunk - becenevén a "tojás", a természetes cement alapú beton (mészkő és agyag) porozitásából eredő mikro-oxigenizáció előnyeit nyújtja. Ebben az óriás tojásban a bort állandóan lassú mozgásban tartja egy belső áramlás.
továbbA borok meghálálják a megfelelő tárolást
Csakúgy, mint minden természetes élelmiszert, a borokat is ideális körülmények között kell tárolni és érlelni. Minél hosszabb a bor érlelési ideje, annál harmonikusabbá válnak az aromák és az ízek.
továbbA borkedvelők nélkülözhetetlen kellékei
Az utóbbi években virágzik a gasztro- és borkultúra, országszerte egyre több a színvonalas étterem és borkóstoló hely. Mindezek hatására folyamatosan növekszik a fogyasztók elköteleződése, és a minőségi borfogyasztás szépen lassan beszivárog a mindennapi életünkbe.
továbbFéltve őrzött boraim - hol és hogyan tároljam?
Megálmodtad, megkóstoltad, összeválogattad és begyűjtötted a legjobbakat. A pincéd készen áll: már csak a megfelelő bortárolóra van szükséged.
továbbInspiráció - rajzok, motívumok és graffitik köszönnek vissza
Rendhagyó üzemlátogatáson jártunk, a legújabb szublimációs nyomdatechnológiát ismerhettük meg a gyakorlatban. Felfedeztük, hogyan válik eggyé a minta a hőpapírral, majd a markolattal. Már csak jó borok kellenek hozzá és koccinthatunk!
továbbA boroshordó második élete
Milyen lehet egy hordó belülről? Milyen az, mikor egy használt hordóról leszedik az abroncsokat? Vajon milyen nyomot hagy a testes vörösbor az érlelés során a tölgyfán? És mit lehet egy használt hordóval kezdeni? Nézzük meg...
továbbBorkedvelőknek nélkülözhetetlen - dekanter, levegőztető, vákuumdugó, borkiöntő
Elkészült az Oenophile termékeket bemutató kiadványunk, benne a különleges formájú üvegdekanterek, a praktikus 2az1-ben vákuumdugó és –pumpa, a méltán népszerű borkiöntő-levegőztető és az igazán elegáns megjelenésű állványos borlevegőztető.
tovább