Nyisson stílusosan! - dugóhúzók, boradagoló berendezések, borhűtők

Borkedvelőknek nélkülözhetetlen

Nomblot - betontartály

Nomblot - bortároló betontartályok - 1922 óta

A cég - amelyet 1922-ben Etienne Nomblot alapított - saját, féltve őrzött gyártási eljárása alapján készíti a bortároló tartályokat.

Homok, cement, sóder és forrásvíz - kizárólag ezekből az alapanyagokból, Franciaországban készülnek a Nomblot bortartályok: minden tartályt egy lépésben, egy darabból gyártanak, ragasztóanyagok és más kémiai adalékanyagok nélkül. A manufakturális körülmények között - gépek és automatizálás nélkül - készülő tartályokból a világ minden tájára szállítanak, megrendelésre. Egy-egy tartály elkészítése - a száradási időt nem számolva - legalább két-három napot vesz igénybe. Az öntőforma egy olyan fémváz, amelyet a kívánt méretekhez és a szükséges felszereltség alapján (leeresztő nyílás, kóstoló-szelep, hőmérő hely) alakítanak ki. Ezután egy magot hoznak létre a tartály belsejének kialakításához. Az öntés után következik a szárítás, majd a belső és külső felület csiszolása. A kiválasztott rozsdamentes acél kiegészítők felszerelése után az üzemben letesztelik a tartály vízzáróságát és repedésmentességét.

A gyártási folyamat végén esztétikai és foltállósági okokból választhatóan színezni is lehet a tartályt, a színezésnél használt élelmiszeripari lazúr is teljesen organikus.

Ez az organikus gyártási módszer, amely 96 éve ugyanaz, ma különösen hatékony érv, hiszen az ökológiai szemléletmód az élet minden területén fontossá vált.

A tartályok különböző formában és méretben rendelhetőek, a hozzájuk választható kiegészítőkkel együtt. Tudta, hogy milyen méretarányossággal készülnek a Nomblot-tojások? Olvassa el rövid ismertetőnket!

 

Többet szeretne tudni? A Nomblot tartályokkal kapcsolatos kérdéseivel keressen elérhetőségeinken: info@vinodomus.hu vagy telefonon a +36 20 230 6886 telefonszámon.