Nyisson stílusosan! - dugóhúzók, boradagoló berendezések, borhűtők

Borkedvelőknek nélkülözhetetlen

Château Laguiole - A sommelier kedvenc munkaeszköze

 

Château Laguiole - A sommelier kedvenc munkaeszköze

A Château Laguiole 27 év alatt fogalommá vált a minőségre fogékony borkedvelők körében. A márka története a késgyártás fellegvárának számító francia Thiers nevéhez fűződik és az elmúlt két évben végrehajtott fejlesztések révén mind a termék, mind a márka megújult.

Az első Château Laguiole dugóhúzót 1993-ban készítette Guy Vialis és ez volt az első, kifejezetten borokat felszolgáló pincérek, sommelier-ek számára kifejlesztett Laguiole dugóhúzó a piacon. A Château Laguiole márkanév bevezetése óta a világ legjobb sommelier-inek kedvenc munkaeszköze és manapság a legtöbbet eladott csúcsminőségű bornyitó a Château Laguiole dugóhúzó.
Guy Vialis 2016-ban bekövetkezett halála után a Chateau Laguiole márkát a LIGNEW vette át, azon belül is  a tulajdonos, Sébastien Lézier közvetlen irányításával működő munkacsoport foglalkozik a márkával.


A koncepciót felülvizsgálták és továbbfejlesztették a már eddig is hatékony francia dugóhúzó funkcióját. A leginkább figyelemre méltó új fejlesztések a termék szerkezetében rejlenek. A jelképpé vált méh immár kovácsolt formában került a dugóhúzó markolatára. A felhasznált anyag még erősebb lett, hogy a fokozott igénybevétel esetén is megakadályozzák a deformációt, a forma még letisztultabbá vált. A Chateau Laguiole dugóhúzók teljes egészében Franciaországban készülnek és főleg kézzel gyártják egy újonnan felavatott műhelyben, Thiers-ben, a francia késgyártás fővárosában, amelyet 600 éves tapasztalata tett elismertté Franciaországban és a világon.
A Château LAGUIOLE termékekre élethossz garanciát nyújt a gyártó.

Magyarországon a Vino Domus Kft. a Château LAGUIOLE márka kizárólagos forgalmazója.

További érdekességek a Château LAGUIOLE-ról: ITT.

vissza

Hozzászólások