Hírek/Akciók

Mától elérhető Online Outlet választékunk

Mától elérhető Online Outlet választékunk

Az elmúlt hetekben átrendeztük bemutatótermünket, raktárunkat és úgy döntöttünk, létrehozunk egy ONLINE OUTLET részleget. Itt lesznek elérhetőek azok a termékek, amelyek gyári csomagolása sérült vagy hiányzik, esetleg apró karcok látszanak rajta, vagy az árukészlet frissítése miatt kikerülnek a bemutatóteremből. Ezek a termékeink jelentős árkedvezménnyel vásárolhatóak meg, kizárólag webáruházunkban.

tovább

Château Laguiole - A sommelier kedvenc munkaeszköze

Château Laguiole - A sommelier kedvenc munkaeszköze

A Château Laguiole 27 év alatt fogalommá vált a minőségre fogékony borkedvelők körében. A márka története a késgyártás fellegvárának számító francia Thiers nevéhez fűződik és az elmúlt két évben végrehajtott fejlesztések révén mind a termék, mind a márka megújult.

tovább

Mi köze van a hárfának és a 6-os számnak a borok dekantálásához?

Mi köze van a hárfának és a 6-os számnak a borok dekantálásához?

Leggyakrabban – de nem kizárólag – vörösborok esetében találkozhatunk a dekantálás szóval. Nézzük meg közelebbről, mi az eljárás lényege, hogyan célszerű elvégezni ezt a műveletet és mit várhatunk eredményül?

tovább

Tudta, hogy a Nomblot tojás alakú bortartálya az aranymetszés szabályai alapján készült?

Tudta, hogy a Nomblot tojás alakú bortartálya az aranymetszés szabályai alapján készült?

A vertikális ovális tartályunk - becenevén a "tojás", a természetes cement alapú beton (mészkő és agyag) porozitásából eredő mikro-oxigenizáció előnyeit nyújtja. Ebben az óriás tojásban a bort állandóan lassú mozgásban tartja egy belső áramlás.

tovább

A borok meghálálják a megfelelő tárolást

A borok meghálálják a megfelelő tárolást

Csakúgy, mint minden természetes élelmiszert, a borokat is ideális körülmények között kell tárolni és érlelni. Minél hosszabb a bor érlelési ideje, annál harmonikusabbá válnak az aromák és az ízek.

tovább

A borkedvelők nélkülözhetetlen kellékei

A borkedvelők nélkülözhetetlen kellékei

Az utóbbi években virágzik a gasztro- és borkultúra, országszerte egyre több a színvonalas étterem és borkóstoló hely. Mindezek hatására folyamatosan növekszik a fogyasztók elköteleződése, és a minőségi borfogyasztás szépen lassan beszivárog a mindennapi életünkbe.

tovább

Féltve őrzött boraim - hol és hogyan tároljam?

Féltve őrzött boraim - hol és hogyan tároljam?

Megálmodtad, megkóstoltad, összeválogattad és begyűjtötted a legjobbakat. A pincéd készen áll: már csak a megfelelő bortárolóra van szükséged.

tovább

Inspiráció - rajzok, motívumok és graffitik köszönnek vissza

Inspiráció - rajzok, motívumok és graffitik köszönnek vissza

Rendhagyó üzemlátogatáson jártunk, a legújabb szublimációs nyomdatechnológiát ismerhettük meg a gyakorlatban. Felfedeztük, hogyan válik eggyé a minta a hőpapírral, majd a markolattal. Már csak jó borok kellenek hozzá és koccinthatunk!

tovább

A boroshordó második élete

A boroshordó második élete

Milyen lehet egy hordó belülről? Milyen az, mikor egy használt hordóról leszedik az abroncsokat? Vajon milyen nyomot hagy a testes vörösbor az érlelés során a tölgyfán? És mit lehet egy használt hordóval kezdeni? Nézzük meg...

tovább

Borkedvelőknek nélkülözhetetlen - dekanter, levegőztető, vákuumdugó, borkiöntő

Borkedvelőknek nélkülözhetetlen - dekanter, levegőztető, vákuumdugó, borkiöntő

Elkészült az Oenophile termékeket bemutató kiadványunk, benne a különleges formájú üvegdekanterek, a praktikus 2az1-ben vákuumdugó és –pumpa, a méltán népszerű borkiöntő-levegőztető és az igazán elegáns megjelenésű állványos borlevegőztető.

tovább

Kapcsolat

Telefon:   +36 20 230 6886
E-mail:    info@vinodomus.hu