Ki mit mondott a pezsgőről? - híres emberek pezsgővel kapcsolatos mondásai

 

Összegyűjtöttünk néhány mondást, történetet a pezsgőkről, úgy gondoljuk ezekben a nyári hónapokban különösen üdítően hat néhány korty jól behűtött, buborékkal teli nemes ital. Miközben élvezettel kóstoljuk a pezsgőt, gondoljunk a készítőkre, elődeinkre, akik szintén örömmel fogyasztották és beszélgessünk róluk...

A pezsgő ünnepi ital, csodálatossá teszi a napunkat, jó hangulatot teremt. Nézzük, hogyan vélekednek erről ismert emberek:

Lily Bollinger (1899-1977) - a híres Bollinger pezsgőgyártó cég  tulajdonosának szavai: "Pezsgőzöm, amikor boldog vagyok és pezsgőzöm, amikor szomorú. Pezsgőt iszom, mikor magányos vagyok, társaságban viszont kötelező. Kacérkodom vele, ha nem vagyok éhes és kortyolgatom, amikor igen. Máskülönben hozzá nem nyúlnék, kivéve persze, ha szomjazom!"

Dom Perignon, mikor megkóstolta az első kortyot az elkészült pezsgőjéből, így kiáltott: ”A csillagokat iszom!”

Napóleonnak és Winston Churchillnek is tulajdonítják a következő mondást: „A champagne-t győzelem idején megérdemeljük, vereségnél azzal vigasztalódunk.”

"A champagne az egyetlen bor, amelynek fogyasztása érintetlenül hagyja a női szépséget." – Madame de Pompadour

„Esténként egy csepp parfümmel a bőrömön bújok az ágyba és reggelente egy pohár Piper-Heidsieck champagne-t iszom, hogy átmelegítsem a testem.” – Marilyn Monroe

"Eljön az a pont egy nő életében, amikor semmi más nem segít, csak egy pohár pezsgő."
Bette Davis, filmszínésznő

És most vegyünk elő egy jól behűtött pezsgőt és pukkanás nélkül bontsuk ki, hogy egy cseppje se vesszen kárba. Ehhez nyújt segítséget a ChampEazy pezsgőnyitónk, amellyel mindössze 4 másodperc alatt megszabadíthatjuk a pezsgőspalackot a dugótól.

Egészségére!

vissza

Hozzászólások

Kapcsolat

Telefon:   +36 20 230 6886
E-mail:    info@vinodomus.hu