Inspiráció - rajzok, motívumok és graffitik köszönnek vissza

 

Inspiráció - rajzok, motívumok és graffitik köszönnek vissza

Rendhagyó üzemlátogatáson jártunk, a legújabb szublimációs nyomdatechnológiát ismerhettük meg a gyakorlatban. Felfedeztük, hogyan válik eggyé a minta a hőpapírral, majd a markolattal. Már csak jó borok kellenek hozzá és koccinthatunk!

Különleges rajzok, sejtelmes vonalak és színek a képernyőn, majd a nyomtatóból felbukkanó papírokon.
Néprajzi ihletésű motívumok és graffitik részletei tűnnek fel, majd formálódnak egy újabb fázisban. Először nem is tudjuk pontosan, mire valók az alapanyagok, a hőpapírok, az eddig még nem látott nyomtató és a hosszúkás, tenyérbe illő egyszínű műanyag tárgyak. Később persze a szakszerű magyarázat és a szemléltetés megteszi a hatását, érteni kezdjük a folyamatokat.
A páratlan nyomtatási pontosságú és strapabíró eredményt produkáló technológia, a legújabb szublimációs eljárás lehetővé teszi a különféle anyagból készített tárgyak egyedi, akár egybefüggő dekorálását, a gyártási fázis szinte utolsó szakaszaiban is.

A francia LIGNEW üzemében alkalmunk nyílt betekinteni a gyártási procedúrába, ahol többek között egy francia borvidék megújuló arculatába illeszkedő saját dugóhúzó elkészítésén dolgoztak. Fényképeket sajnos nem készíthettünk, mert az arculatváltás szeptemberben indul, és addig szeretnék titokban tartani az új látványt és a marketing eszközöket.

Kaptunk viszont bőven információt és fotókat arra vonatkozóan, hogy a LIGNEW márka saját URBAN kollekciója most kerül piacra és egyedi megrendeléseket már kis szériában, 48 darabtól vállalnak. A technológia lehetővé teszi szinte bármilyen grafika, szöveg, fénykép, rajz nyomtatását, közvetlenül és teljesen lefedve a műanyag vagy fa felületeket.

Az URBAN termékcsalád biológiailag lebomló műanyag vagy fa markolattal készül, az alábbi sorozatokban:

- URBAN (Animals, Blue Dream, Graffitis, Monster, Woman)

- URBAN WOOD COLOR

- URBAN WOOD ETHNIC COLOR

- URBAN WOOD ETHNIC MONOCHROME

Mivel a különleges markolatokhoz különleges csomagolás illik, ezért ezeket a dugóhúzókat tetszetős módon egy mágneses, átlátszó hengerbe bújtatták.

A látogatást köszönjük a Szervezőknek, valóban nem mindennapi élményben volt részünk!

S ha a képek alapján megtetszett valamelyik minta és szeretne rendelni a dugóhúzókból, a magyar forgalmazó honlapján, a webshopban ez is lehetséges.


vissza

Hozzászólások

Kapcsolat

Telefon:   +36 20 230 6886
E-mail:    info@vinodomus.hu